De ce am nevoie de un banc de lucru second hand
Pret:
Ce este un banc de lucru
Un banc de lucru este o suprafata dreapta, neteda, rezistenta, care se gaseste in diverse dimensiuni si greutati, pentru a facilita lucrul. Pot fi piese foarte complexe, pentru inginerie, masini sau unelte si instrumente, sau finisate pentru lucrul cu metalul sau obiectele mici.
Bancurile de lucru bine construite au suport puternic, care face fata cerintelor de lucru pentru care au fost construite, respectiv unelte grele si masinarii.
Primele bancuri de lucru au fost realizate din metal, otel inoxidabil si aluminiu, cu suprafata plana care se curata cu usurinta si care includ spatiu de depozitare.
Datorita rezistentei acestora, un banc de lucru second hand poate fi in stare foarte buna, la fel ca unul nou, si poate fi alegerea ideala pentru un buget limitat.
Functii banc de lucru
Prima functionalitate a unui banc de lucru o reprezinta suportul pe care il ofera obiectelor mari. Bancurile de lucru industriale sunt folosite pentru finisare, asamblare si repararea componentelor sau a pieselor. Majoritatea sunt capabile sa sustina greutati foarte mari, si echipament masiv.
Durabilitatea este al doilea aspect important. Asta inseamna ca suprafata trebuie sa fie groasa si rezistenta, acoperita cu materiale de protectie, cum ar fi un strat de rasina. Totodata trebuie sa fie rezistente la substante chimice, solventi, uleiuri si alcool. Un exemplu este otelul inoxidabil, care este rezistent si bine construit.
Sa reziste la teste: multe bancuri de lucru sunt folosite pentru a testa stabilitatea, performanta si calitatea produselor. Aceste teste sunt necesare in procesul de productie de aceea bancurile de lucru trebuie sa corespunda acestor cerinte.
Asamblare: pentru a fi potrivite spatiilor de lucru este bine ca bancurile de lucru sa poata fi asamblate si dezasamblate cu usurinta. Configuratiile ergonomice mentin procesul de productie in desfasurare fara a scadea productivitatea.
Designul bancurilor de lucru
Suprafata de lucru a bancurilor trebuie sa fie neteda si rezistenta. In functie de destinatia si scopul in care va fi folosit, suprafetele pot fi:
Laminate la inalta presiune: pentru conditii de lucru mai putin severe
Acoperite cu rasina fenolica: pentru lucru in laboratoare
Rasina expodica: pentru folosirea in conditii severe si dure de laborator
Otel inoxidabil: se potriveste unei mari varietati de utilizari fiind rezisten la rugina si coroziune.
Otel: pentru obiecte grele care pot suporta o greutate mare.
Artar: pentru utilizari industriale.
Posibilitatea de ajustare
Parte din aspectul ergonomic al unui banc de lucru second hand este sa fie ajustabil fata de nevoile lucratorilor, raportat la a sta in picioare sau asezat in timp ce lucreaza. In functie de model inaltimea poate fi ajustata manual sau electric.
Capacitatea de sustinere
Depinzand de industrie, capacitatea pe care o poate sustine un banc de lucru second hand poate fi critica. Modelele standard au o capacitate medie, care permite atat masinarii cat si obiecte si echipamente. Cele mai dure si rezistente pot sustine greutati de peste cateva sute de kg.
Productivitatea si starea de bine a lucratorilor sunt influentate de mediul de lucru iar un banc de lucru este foarte important pentru a facilita acest proces. Un banc de lucru ajustabil pe inaltime, ergonomic si cu diverse accesorii este o alegere buna in acest sens.
In ceea ce priveste materialele, pentru majoritatea industriilor bancurile de lucru sunt realizate din otel. Dar pentru utilizari mai usoare merg bine si cele din anumite tipuri de lemn si aluminiu.
Picioarele de sustinere ofera stabilitate si pot ajuta in realizare diverselor proiecte. Picioarele din otel inoxidabil sunt ideale in zonele cu umiditate ridicata, rezistand la coroziune.
Picioarele solide din lemn pot avea aceiasi capacitate ca metalul dar sunt ceva mai scumpe.
Variantele cu capacitate limitata de sustinere pot fi folosite pentru proiecte mai usoare si mai putin solicitante.
Accesorii banc de lucru second hand
-Rafturi
-Sertare
-Compartimente
-Suporturi pentru picioare
-Prize de alimentare
-Canale pentru utilitate
-Sistem de iluminare
-Rafturi pentru ecrane sau monitoare
-Rotile
Tipuri de banc de lucru second hand
Portabil
Acestea sunt usoare si mici. Sunt create pentru a fi inserate in zone care nu necesita spatiu de lucru permanent. Pot avea picioare pliante.
Din lemn
Sunt create pentru modelarea lemnului. Vin in diverse dimensiuni si greutati, in functie de tipul de proiect.
De metal
Sunt rezistente, durabile si stabile. Acestea sunt folosite pentru a modela metalul si altele. Designul include spatii si rafturi pentru piesele mici metalice.
Banc de lucru electronic: acesta necesita alimentare cu energie electrica pentru a repara parti componente si echipamente electrice, cum sunt computerele. Acestea sunt create pentru ca lucratorii sa stea asezati si sa aiba sursa de lumina suficienta.
Banc de lucru personalizat: avantajul acestora este ca pot fi personalizate pentru tipul activitatii, integrand accesoriile necesare.
Un banc de lucru second hand reprezinta o alegere eficienta si accesibila pentru toate bugetele, mai ales pentru afacerile care sunt la inceput si dispun de capacitate de investitie redusa.