6
oct.
2018
0

Utilitatea achizitionarii unui banc de lucru second hand

Pret:

Bancul de lucru reprezinta un obiect cu un scop utilitar precis, folosit la amenajarea a diferite spatii de productie, de la fabrici pana la mici ateliere, si chiar si pentru acasa. Destinatiile sale sunt diverse, de la activitati de tamplarie, mecanica, electronica, asamblare, pentru fiecare din domeniile de activitate existand anumite principii pe care bancul de lucru trebuie sa le urmeze pentru a-si indeplini  rostul. Pe langa acestea, va trebui sa se tina cont si de spatiul avut la dispozitie, astfel incat acesta sa se incadreze in acesta si a nu avea probleme de acces.

Banc scule, masă de lucru

Pentru orice achizitie, bugetul este de asemenea un considerent important, iar din acest punct de vedere, un banc de lucru second hand poate reprezenta o alternativa perfecta, aducand economii substantiale, care va vor ajuta activitatea, fara a reduce in vreun fel utilitatea acestuia. Pentru ca vorbim despre un obiect utilitar, aspectul estetic este mai putin important, iar anumite defecte estetice aparute in urma utilizarii sale anterioare pot fi trecute cu vederea, atata timp cat acesta nu prezinta probleme de ordin structural si de functionalitate.

Acestea doua sunt extrem de importante, astfel incat trebuie neaparat ca bancul de lucru sa fie in perfecta stare, chiar si fiind deja utilizat. O structura solida, realizata din metal, care sa nu fie afectata de rugina, cu imbinari solide este obligatorie pentru operarea sa in siguranta. In privinta suprafetei acestuia, ea poate fi realizata fie din lemn, materiale compozite, metal, sau plastic, fiecare avand indicatiile sale de utilizare in anumite activitati si pentru a suporta numite greutati. Tot pentru a avea siguranta in exploatare si o buna productivitate trebuie sa luam in considerare inca de la inceput ce fel de greutati si utilizare va trebui sa suporte bancul de lucru pe care intentionam sa il achizitionam. Dupa ce am stabilit aceste caracteristici principale, este bine sa ne uitam ce alte trasaturi ne dorim de la  bancul de lucru second hand cu care vom lucra pentru a-i adauga o functionalitate sportia.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema:

Ele pot fi doar niste simple mese foarte solide, dar de asemenea pot veni si cu polite, sertare, sau panouri perforate pe care sa ne putem agata ordonat uneltele si sculele, avand astfel acces facil la obiectele de care avem nevoie. Verificati inainte daca sertarele se deschid cu usurinta, daca suprafara de lucru este plana, fara zgarieturi sau ridicaturi, fiind apta astfel pentru a se lucra pe ea. Stabilind si verificand toate aceste considerente de siguranta si de functionalitate a bancului de lucru veti asigura astfel o folosire a lui pentru o perioada de timp indelungata, extrem de rentabila, cu costuri reduse, chiar daca este vorba de un produs second hand, evitand si costurile ridicate ale unor eventuale defectiuni sau accidentari nedorite.

×