5
iul.
2018
0

Este util un banc de lucru second hand?

Pret:

Bancurile de lucru sunt utilizate in aproape orice tip de activitate de tip industrial, si nu numai, fiind deosebit de utile pentru buna desfasurare a activitatii, fara a fi echipamente costisitoare, ele isi au locul atat in cadrul activitatilor firmelor, cat si in garajele sau atelierele de acasa unde este nevoie de o suprafata de lucru special gandita pentru acest gen de activitati. Astfel, bancul de lucru se deoebeste de o simpla masa fiind mult mai bine construit, si mai solid, pentru a putea sustine greutati mari si diverse socuri si vibratii si alti factori la care sunt supuse. Cand veti achizitiona un banc de lucru second hand sau noi, principala calitate a acestora care ar trebui sa va intereseze este soliditatea acestora, pentru a oferi siguranta in utilizare si un loc de desfasurare potrivit al activitatii. Mai ales daca achizitionati un produs second hand, este imperios necesar sa verificati starea acestuia, daca imbinarile sunt solide si daca elementele metalice nu sunt afectate de coroziune. De asemenea suprafata blatului acestuia trebuie sa fie plana, fara urme de deteriorari, ridicaturi. Micile imperfectiuni cosmetice nu vor conta intr-atata daca structura bancului in sine este intacta.

banc de lucru second handPrincipalul avantaj obtinut prin achizitionarea unui banc de lucru second hand este acela al economiilor, acestea venind la preturi foarte convenabile. La cumpararea unui banc de lucru va trebui sa aveti in vedere spatiul de care dispuneti si necesitatile dumneavoastra in ceea ce priveste utilizarea acestuia. Decideti daca aveti nevoie de un banc simplu, doar cu suprafata de lucru si picioare, sau doriti un model mai complex, cu mai multe facilitati cum ar fi sertare, panou perforat sau rafturi.

Un panou perforat de exemplu ar fi foarte util in stocarea facila a sculelor si uneltelor, si accesul facil la ele, avand in permanenta controlul asupra lor, fara riscul de a le pierde. Cand luati un banc de lucru second hand acesta va avea toate aceste accesorizari de la utilizarea precendenta. Un alt element care trebuie avut in vedere este materialul din care este realizat. De obicei strutura acestuia va fi din otel, pentru a avea cea mai buna rezistenta, insa suprafata acestuia va fi de obicei din mai multe tipuri de materiale disponibile. Aceasta ar putea fi din lemn, otel, sau plastic. Alegerea materialului pentru aceasta trebuie sa fie facuta tinand cont atat de greutatea pe care va trebui sa o suporte, cat si de natura muncii care va fi desfasurata la bancul de lucru. Alegeti asadar cu atentie ce material ar fi cel mai potrivit.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema:

Fiind vorba despre produse second hand, verificati inainte daca eventualele elemente mobile, cum ar fi rafturi, se deschid si se inchid usor. Nu neglijati intretinerea si curatarea periodica a acestuia pentru a avea o durata de folosinta cat mai lunga.

×