27
iun.
2018
0

Este util sa alegem un banc de lucru second hand?

Pret:

Bancurile de lucru sunt una din dotarile de baza cand vine vorba de orice mediu industrial, fie ca vorbim de un mic atelier, sau de o fabrica sau service. Rolul lor principal este de a asigura un spatiu de lucru care sa se lucreze in conditii eficiente si sigure. Bancurile de lucru pot fi simple, sau cu spatii de stocare si diverse accesorii. Elementul comun al acestora este planul de lucru, care poate veni in diferite dimensiuni si materiale constructive adaptate necesitatilor fiecarei activitati. La aceasta structura de baza, care practic este o masa foarte solida, mai putem achizitiona si diferite spatii de stocare gen rafturi, etajere, panouri cu elemente de suport pentru scule, iluminare, etc.

banc de lucru second handVersatilitatea si utilitatea unui banc de lucru second hand il fac o optiune atat pentru o multitudine de activitati industriale, dar chiar si pentru domeniul casnic, unde un post de lucru pentru diverse reparatii si lucrari este binevenit, mai ales daca si pretul acestuia este unul convenabil.

Indiferent de bugetul alocat si destinatia bancului de lucru, acesta trebuie sa fie stabil si rezistent, pentru a putea lucra pe el eficient si in siguranta.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema:

Pentru alegerea planului de lucru avem la dispozitie suficiente materiale din care acesta sa fie realizat astfel incat sa gasim modelul potrivit destinatiei acestuia.

Lemnul este potrivit pentru utilizari medii, chiar spre grele, acesta poate fi laminat sau lemn solid. Are calitati estetice deosebite, rezista bine la impact, este durabil si poate fi refinisat in timp pentru a fi intretinut.

Otelul este ales in general pentru aplicatii industriale unde se lucreaza cu greutati mai mari, fiind extrem de durabil in timp si destul de economic de achizitionat, rezistand bine si la actiunea diverselor substante chimice si a solventilor.

Suprafetele din plastic laminat sunt in general folosite in aplicatii unde nu se lucreaza cu greutati mari, dar sunt folosite diverse substante chimice. Aceste suprafete din plastic vor face fata mai bine actiunii substantelor, fiind si mai usor de curatat. Rezista foarte bine si la zgarieturi si socuri.

Indiferent de materialul ales pentru top, asigurati-va cand luati in considerare achizitia unui banc de lucru second hand ca structura metalica a acestuia este una robusta, fara probleme.

Bancurile de lucru pot fi proiectate pentru anumite scopuri si aplicatii, facand astfel munca mai eficienta, si intotdeauna au o anumita capacitate portanta. Acordati atentie asadar acestor detalii, alegand un model de banc de lucru care sa fie potrivit destinatiei dumneavoastra de utilizare si care sa nu fie incarcat mai mult decat limita maxima admisa.

Verificati daca suprafata acestuia este plana si fara denivelari, ca structura sa este una solida, sa nu fie afectata de coroziune sau sa aiba probleme la suduri, iar partile mobile sa se miste lin, sa nu existe joc. Alegand un model second hand in defavoarea unuia nou va duce la economii substantiale, insa doar daca nu sunt probleme structurale care sa afecteze siguranta si durabilitatea in exploatare a bancului de lucru.

×