22
apr.
2019
0

La ce activitati se foloseste bancul de lucru second hand?

Pret:

Bancul de lucru este un obiect de nelipsit din orice atelier de tamplarie, fiind locul pe care se lucreaza cu diferitele unelte de mana.

Se regasesc mai multe tipuri de bancuri, fiecare model avand sisteme de fixare si dotari aparte. Indiferent de caracteristicile tehnice pe care le are bancul de lucru, acesta contribuie semnificativ la siguranta si precizia lucrului.

De regula, fiecare model este prevazut cu elemente de fixare, pentru ca piesele la care se lucreaza sa poata fi prinse corespunzator pe acesta.

Printre avantajele pe care le prezinta un banc de lucru second hand se numara faptul ca este solid, reusind sa sustina fara nici un fel de problema piesele de lucru din lemn masiv, care au o greutate destul de mare.

Fiecare colt al bancului este rotunjit, tocmai pentru a se evita accidentele de la locul de munca. Desi multe persoane cred ca bancul de lucru este o simpla masa, ei bine, acesta este un sistem de sustinere si fixare a pieselor de tamplarie la care se lucreaza in momentul respectiv.

Materialul din care este fabricat bancul are o importanta deosebita. Daca se foloseste o specie de lemn, bancul se poate vopsi in camp electrostatic, pentru a fi mai rezistent in timp si a nu se uza, chiar daca este utilizat zilnic.

Pe langa functia de sustinere, bancul poate fi folosit si pentru depozitarea adecvata a sculelor, pentru a sti exact de unde sa le luam cand avem nevoie de ele in desfasurarea activitatii noastre.

Standardele de calitate impun folosirea bancului de lucru second hand, pentru a se obtine piese de tamplarie care sa fie impecabile atat din punct de vedere functional, cat si estetic.

In prezent, cel mai des folosite sunt bancurile de metal, datorita faptului ca sunt mai rezistente in timp comparativ cu cele din lemn.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema:

Cand alegem sa achizitionam acest obiect, este bine sa avem in vedere toate caracteristicile sale, pentru a vedea daca este potrivit in activitatea noastra. Sa nu uitam ca bancurile de lucru se folosesc intensiv si la nivel industrial.

Concluzionand, bancul de lucru este un element indispensabil in diferitele tipuri de industrie, dar poate fi folosit si in propriul nostru atelier de tamplarie.

×