5
mart.
2017
4
Raft Europaleti Jungheinrich

Raft Europaleti

Pret: negociabil

Utilitatea si versatilitatea rafturilor pentru europaleti

Solutia pentru depozitarea in siguranta si eficienta a produselor este folosirea de rafturi pentru paleti, rafturile metalice pentru acestia oferind atat stabilitatea absolut necesara pentru operarea in siguranta, cat si versatilitatea configurarii acestora exact pe dimensiunile spatiilor unde vin montate si nevoile specifice activitatii de depozitare.

Rezistenta caracteristica acestui tip de sisteme este cu adevarat impresionanta, ea variind in functie de traversele folosite, ajungand si la 3000kg pe nivel.

Datorita posibilitatii montarii mai multor nivele, rafturile pentru europaleti vor folosi in mod optim inaltimea avuta la dispozitie in hala de depozitare, si nu doar atat, dar distanta dintre traverse poate fi configurata la diferite dimensiuni, pentru a permite stocarea facila a paletilor de dimensiuni diferite, in total un astfel de raft putand atinge inaltimi chiar si de 20m, desi de obicei sunt intalnite rafturi de dimensiuni mai mici.

Astfel sistemul de rafturi pentru europaleti devine o componenta vitala a unui depozit, asigurand manevrarea corespunzatoare a produselor, in timpi foarte scurti, deoarece accesul la produse si manipularea acestora intr-un mod facil sunt esentiale pentru orice companie care activeaza in domenii precum comertul sau productia.

In principiu principalele elemente care alcatuiesc un astfel de sistem sunt cadrele, care sunt in profil omega, iar la baza au talpi pentru stabilitate. Cadrele sunt formate din doua stative legate intre ele. Intre doua astfel de cadre se afla traversele, care pot fi de diferite lungii si grosimi, in functie de necesitati, si care pot fi cu usurinta montate mai sus sau mai jos, astfel ele pot oricand fi reconfigurate adaptat unor cerinte ulterioare. Pe langa aceste elemente principale mai sunt folosite diverse elemente de prindere, precum si o serie de accesorii. In functie de grosimea profilelor si dimensiunile utilizate, capacitatea de stocare poate varia, si este foarte important ca acestea sa fie corelate cu solicitarile pe care acestea le vor avea, pentru a preintampina orice situatie periculoasa.

Tipuri de rafturi pentru europaleti

Indiferent de domeniul in care activati, tinta este gasirea solutiei optime de stocare a paletilor pe rafturi, adaptata cerintelor, iar pentru aceasta aveti la alegere dintre diferite sisteme de depozitare care va vor oferi solutia optima si adaptata proceselor dumneavoastra.

Rafturile considerate standard, cu culoar lat, sunt foarte adaptabile unor multitudini de cerinte, in care politele pot fi cu adancime singulara sau dubla, rafturile putand avea diferite inaltimi, adancimi, sau latimi. Rezulta astfel un sistem care este extrem de flexibil, adaptat multor tipuri de spatii si de marfuri, care se poate reconfigura usor, accesul fiind foarte facil la produse datorita culoarului larg.

Pentru folosirea insa cat mai judicioasa a spatiului, rafturile cu culoar ingust reprezinta solutia utilizata, oferind astfel capacitatea marita de stocare, permitand totusi in acelasi timp si un acces usor la paleti. Pentru manipularea convenabila a paletilor sunt folosite adesea echipamente automatizate, ghidate prin cabluri sau grilaje, insa pot fi folosite si stivuitoare manuale sau de ridicare la inaltime.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema:

Sistemele drive-in sunt folosite pentru stocarea produselor identice sau aproape identice, folosind la maximum suprafata existtenta si putand asigura depozitarea unei cantitati foarte mari. Paletii cu produse de acelasi fel pot fi astfel stocati pe acelasi rand, crescand densitatea.Acest sistem se mai poate descrie ca fiind de tipul „ultimul intrat, primul iesit” , fiind caracterizat de o rotatie limitata a stocurilor, nefiind potrivit pentru produsele perisabile.

Un alt sistem pentru rafturile pentru europaleti este cel „drive-through”, care se diferentiaza de precendetul prin faptul ca are doua puncte de acces pentru depozitat si pentru ridicat marfa, pe cand la sistemul „drive-in” ambele operatiuni si fac din acelasi punct.  Astfel, acesta este descris ca „primul intrat, primul iesit”, deoarece primul palet care este introdus va fi si primul care va iesi pe cealalta parte, astfel acest sistem este mai potrivit pentru stocarea produselor cu termen de valabilitate scazut. Insa, prin aceasta, va scadea capacitatea de stocare, fiind necesar un culoar in plus.

Rafturile cu role sunt folosite  la depozitarea marfurilor cu miscare rapida, si acesta folosind spatiul intr-un mod optimizat.  Sistemul foloseste masa paletilor care se deplaseaza datorita inclinatiei sinelor rulante, acestea fiind amplasate intre traverse. Paletii aluneca pe acestea la o viteza controlata. Si acesta se poate cataloga drept un sistem de tipul „primul intrat primul iesit”, urmatorul palet luandu-i locul. Beneficiile sale sunt economisirea de spatiu si productivitatea muncii.

 

VEZI GAMA COMPLETA DE PRODUSE!

Rafturi europaleti noi vs second hand

De multe ori considerentele de ordin bugetar determina luarea in considerare a achizitinarii de rafturi pentru europaleti second hand, in locul celor noi, ducand astfel la reduceri de costuri destul de semnificative. Mai ales daca afacerea este de curand demarata, aceasta poate insemna solutia pentru dezvoltarea acesteia cu economii de costuri. Micile defecte cosmetice care apar inerent in urma utilizarii lor anterioare nu vor fi un impediment deoarece ele isi au locul in cadrul depozitelor, spre deosebire de rafturile care sunt in partea de retail, astfel criteriul estetic nu va fi la fel de important. Principalele considerente sunt cele de siguranta si durabilitate, astfel chiar daca ele sunt folosite, nu trebuie sa fie compromise aceste aspecte.

Verificati ca traversele, cadrele sa nu fie indoite sau deteriorate, metalul sa nu prezinte urme de coroziune. Acordati atentie descoperirii potentialelor urme de rugina deoarece acestea se pot ascunde sub stratul de vopsea.

Este de preferat ca inainte de a lua decizia achizitiei, acestea sa fie inspectate de un profesionist.

De cele mai multe ori rafturile second hand nu vor veni si cu garantie, deci eventualele deteriorari si defecte le veti suporta din propriul buzunar. De aceea este bine sa cumpaniti bine decizia de a lua nou sau second hand, pentru a evita neplacerile ulterioare, folosirea acestor rafturi in siguranta, si preferabil pentru o perioada lunga de timp fiind cruciala.

Evident, aceste rafturi trebuie sa fie si potrivite spatiului unde vor fi amplasate, in ceea ce priveste inaltimea, capacitatea, lungimea, latimea. Un alt beneficiu ar putea fi faptul ca rafturile second hand sunt disponibile imediat, ele fiind deja pe stoc.

Alte articole pe aceeasi tema:

Tipuri de rafturi metalice second

Gestioneaza spatiul cu ajutorul rafturilor de metal!

Accesorii pentru rafturi, folosirea la intregul potential a rafturilor achizitionate

Aspecte importante pentru selectia unor rafturi metalice second

Optiuni disponibile pentru rafturi de depozit

Sfaturi, accesorii, alte considerente legate de rafturi pentru europaleti

Cand se planifica achizitia si instalarea de rafturi pentru europaleti se au in vedere de obicei cateva aspecte majore. Cel mai important este legat de dimensiunile si greutatea produselor, iar daca pridusele vor depasi suprafata paletului atunci acest facto va trebui sa fie luat in considerare si sa se opteze pentru rafturi mai late.

Aspectele legate de cladire si de incapere sunt iarasi foarte importante, pornind de la reglementarile in vigoare, legate de siguranta la incendiu, in munca, seismica. Elementele constructive cum ar fi stalpii de sustinere sau alte obstructii, capacitatea podelei de beton de a sustine anumite greutati.

Nu treceti cu vederea achizitionarea diferitelor accesorii necesare pentru o buna folosire a rafturilor pentru paleti, cum ar fi politele din plasa metalica, sau din metal, pentru cele care trebuie sa suporte sarcini mai mari. Alte elemente necesare ar fi plasele de siguranta care ofera protectie personalului, marcaje de incacare,  sisteme de etichetare. Tot pentru protectie sunt folosite protectiile de coloana, si de rand, pentru a preintampina un accident cu motostivuitorul, realizate din hotel, suportii pentru paleti.

Operatorii trebuie sa aiba grija sa nu supraincarce paletii si rafturile, si sa aranjeze marfa simetric. Asigurand si marja adecvata pentru utilaj, cu scopul evitarii accidentarii, lovirii structurilor.

Pe langa toate aceste elemente de siguranta, veti cantari si modularitatea, cat de repede se pot monta si demonta rafturile pentru o utilizare cat mai eficienta a acestora si in viitor. Luati in calcul toate solutiile de automatizare care va pot facilita operarea rapida si in siguranta a marfurilor, cum ar fi carucioare automate, rafturi push-back, etc, desi la inceput costurile pot parea ridicate, ele in timp isi vor arata beneficiile. Aspectele de ordin tehnic sunt destul de complexe de aceea ajutorul unui consultant in acest domeniu poate fi de multe ori necesar.

Raft industrial pt europaleti

 

JUNGHEINRICH Typ MPB  Raft Europaleti    Produs Second-Hand  , se găsește in stare foarte bună , arată ca Noi,  oferind un Look prezentabil și in același timp eficiența de care aveți nevoie in depozitul dumneavoastră .Sarcina pe palet 800 kg .Dimensiunile deasemenea le vom adapta cerintelor dumneavoastră , inăltime sau adâncime .

Dimensiuni  rame  H8400 / A 1100 mm.
Dimensiuni traverse 2700 mm / Sarcina suportata pe 2 traverse 2400kg . 
Culoare Rame  RAAL 5010 Albastru –  Traverse Galben 

Sarcina maxim admisă pe nivel ( 2 traverse ) 2400 kg

Raft Europaleti   Ramele pot fi livrate Nemontate sau Montate la cerinta Clientului.

Recomandăm pentru montaj personal calificat . Montajul cât și folosirea rafturilor sau altor produse se va face cu simț de răspundere.  Pentru alte informații vă rugăm citiți rubrica TERMENI si CONDIȚI.

Cantitatea comandată poate influența prețul final.

Toate produsele noastre sunt Mărci West Germane.

Produs second-hand se găsește in stare bună și poate fi exploatat conform datelor tehnice oferite de producător.  Prezintă urme ușoare de folosire.

Prețurile nu conțin TVA

Uneori informațiile pot conține mici erori pentru care nu ne asumăm nici o răspundere.  Pentru mai multe informați sau detali despre produsele care sunteți interesați , vă rugăm nu ezitați să ne contactați.   Până la achitarea integrală , produsele comandate sunt proprietatea noastră.  Ne rezervăm dreptul de a le revinde în cazul în care plata nu se face la timp.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema:

Marius Florea    Mobil:  0748 352560

Lucian Enescu    Mobil: 0747 393189

E-mail: info@rafturidemetal.ro

Facebook: rafturidemetal

Obtineti acum detalii complete: 

Marius Florea    Mobil:  0748 352560

Lucian Enescu    Mobil: 0747 393189

E-mail: info@rafturidemetal.ro

Facebook: rafturidemetal

×