23
mai
2019
0

Care sunt avantajele folosirii boxpaletilor cu grilaj?

Pret:

Atunci cand vine vorba despre transportul, manipularea sau stocarea marfurilor eficienta si siguranta sunt doua chestiuni importante deoarece acestea trebuie sa fie in siguranta si sa nu se deterioreze pe parcursul traseului lor, iar de asemenea personalul care presteaza servicii trebuie sa isi desfasoare activitatea in siguranta.

Folosirea paletilor pentru marfuri a adus la o crestere a eficientei manevrarii marfurilor, iar acest lucru se face mult mai usor folosind motostivuitorul. Un pas mai departe a fost facut prin folosirea boxpaletilor cu grilaj atat pentru transportul cat si pentru stocarea marfurilor. Acesta este unul din principalele ale acestora, permitand stocarea prin stivuire pe mai multe nivele a marfurilor, in siguranta, economisind mai mult spatiu.

Boxpaletii pot avea si oblon pe unul din peretii laterali, astfel marfa va putea fi inspectata sau accesata mai usor. Daca sunt pliabili, ei vor facilita returnarea lor dupa golire ocupand mai putin spatiu. Box paletii cu grilaj se pot monta pe europaleti sau pot avea o podea fixa, din tabla ranforsata sau lemn, si vin in dimensiuni standard. Si inaltimea lor poate varia, existand si modele cu inaltime mai redusa, la jumatate fata de cea uzuala. In acest fel, datorita peretilor care sunt atasati paletilor marfa nu risca sa cada, fiind in siguranta, si de asemenea nu exista nici riscul ca paletii sa cada. Este important ca manevrarea lor sa fie realizata de catre persoane calificate, care respecta normele de siguranta si de asemenea respectand limita maxima de incarcare. In general, box paletii pot fi stivuiti pana la aproape 5 nivele, putand astfel utiliza spatiul foarte eficient.

Vezi si alte articole pe aceeasi tema:

In comparatie cu box paletii rigizi, box paletii cu grilaj se pot plia in functie de suprafata, fiind astfel foarte usor de stocat, ocupand mai putin loc. Folosirea grilajului pentru pereti face ca ei sa fie foarte indicati pentru marfurile care se pot contamina cu bacterii, fiind mai usor e curatat, dar in acelasi timp putand duce greutati comparabile cu alte tipuri de box paleti, fiind si foarte durabili in acelasi timp. Costul de achizitie este unul competitiv, fiind mai ieftini decat paletii din plastic si mai rezistenti decat cei din lemn, ducand la utilizare mai indelungata si la o scadere a costurilor. Ei sunt foarte indicati pentru depozitare si pentru activitati de productie. Insa la fel de bine poate fi folosit si pentru transportul pe distante lungi. Marfa va fi mult mai sigura pentru fiind inchisa.

Manevrarea lor se va putea face cu macaraua, motostivuitorul, sau cu lisa. Datorita diversitatii de modele disponibile si a flexibilitatii lor, boxpaletii cu grilaj sunt folositi in foarte multe ramuri de activitate, de la industria auto, farmaceutica, alimentara, pana la logistica. Pentru a reduce costurile se poate opta si pentru achizitionarea de boxpaleti uzati, second had, care au fost reconditionati astfel incat sa aiba aceleasi proprietati cu cei noi.

Grilajul poate fi protejat prin grund si vopsea sau prin zincare. Folosirea metalul ca material de constructie in locul lemnului si plasticului il va face mai rezistent la actiunea diverselor substante chimice are ar putea afecta integritatea, fiind rezistent si la coroziune datorita metodelor de tratare si protejare. Astfel, boxpaletii cu grilaj se pot utiliza atat in mediul exterior, cat si in mediul interior.

×